Årsmöte och webbinarium

08.09.2020 kl. 10:30
Föreningens styrelse har baserat på lagen om temporär avvikelse från bl.a. föreningslagen beslutat att hålla årsmöte den 25.9 kl. 13 på Nordisk kulturkontakt i Helsingfors. Det finns också möjlighet till deltagande på distans via Zoom.

Årsmöte

På årsmötet behandlas stadgeenliga ärenden, förslag till stadgeändring och vi meddelar om vem som är mottagare av årets biblioteksgärning.
 
Material och Zoomlänken inför årsmötet skickas ut per e-post till alla anmälda innan mötet. Om du vill ta del av materialet men inte kan närvara på mötet, kan du få det genom att ta kontakt med Azra på azra.arnautovic@fsbf.fi.

Anmälan till årsmötet sker via denna länk senast 21.9: https://forms.gle/QfdDqmHaU48npEEi7
 

Webbinarium

Styrelsen beslöt också att inte ordna Finlands svenska biblioteksdagarna i sin klassiska form i år, utan i stället ordnas ett webbinarium efter årsmötet. Webbinariet ordnas i samarbete med Nordisk kulturkontakt och kräver ingen förhandsanmälan.
 
De som kommer fysiskt på plats på årsmötet har möjlighet att delta i webbinariet live från Nordisk kulturkontakt. Webbinariet kommer att livestreamas på föreningens Facebooksida. Du hittar streamen lättast via denna länk: https://www.facebook.com/finlands.svenska.biblioteksforening/live/
 
Program:
13:00-14:00 Årsmöte via Zoom
14:30-14:45 “Hösten efter Coronavåren” - Susanne Ahlroth, Överinspektör för bildningsväsendet, Regionförvaltningsverket
14:45-15:25 "Mitt Youtube-klipp är trovärdigare än din doktorsavhandling" - utmaningar i en tid av fake news och mediemanipulation - Jonas Jungar, chef för kvalitetskontroll och publikdialog på Svenska Yle
15:30-16:00 Författarsamtal med Rosanna Fellman. Intervjuar gör Madeleine Dunderlin från Nordisk kulturkontakt

Vid frågor, ta kontakt med verksamhetsledare Azra Arnautovic på azra.arnautovic@fsbf.fi

Helsingfors, 4.9 2020
Karolina Zilliacus, ordförande
Azra Arnautovic, verksamhetsledare
 
admin admin