Årets biblioteksgärning 2020

29.09.2020 kl. 11:23
Mottagaren av utmärkelsen årets biblioteksgärning 2020 är Lena Sågfors!

Finlands svenska biblioteksförening har äran att meddela att årets mottagare av utmärkelsen Årets biblioteksgärning är bibliotekspedagog Lena Sågfors!

Motiveringen lyder:

Lena är en urkraft att räkna med i biblioteksvärlden. Främst jobbar hon med läsfrämjande verksamhet för barn och ungdomar, numera också i hela landet. Hon är en eldsjäl som stöder den svenskspråkiga biblioteksvärlden och sprider läsglädje med sin entusiasm och inspirationsförmåga. Lena jobbar som bibliotekspedagog på Kronoby kommunbibliotek och med ett utvecklingsuppdrag på Stadsbiblioteket i Seinäjoki. Uppdraget finansieras av Undervisnings- och kulturministeriet och gäller bibliotekstjänster som främjar barns och ungas läsande och läskunnighet.

Lena hade redan hunnit ta emot ett blombud med nyheten tå föreningen ringde för att officiellt meddela om utmärkelsen.

"Jag är så himla rörd och stolt och tacksam! Detta lever jag länge på!" kommenterade Lena.

Årets biblioteksgärning delas ut till en person, organisation eller annan aktör som förtjänstfullt verkat för bibliotekens bästa. Föreningen utser årets biblioteksgärning vartannat år och mottagaren avslöjades i år i samband med föreningens årsmöte 25.9.2020, som detta år ordnades i form av ett hybridmöte.

Foto: privat

admin admin